Blowerdoortest in Limburg

Wil je een blowerdoortest laten uitvoeren door een blowerdoortechnieker uit Limburg of heb je advies nodig over hoe je jouw E-peil kan verlagen? Een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting stelt de luchtdichtheid van je woning in regio Limburg vast. Dit resulteert quasi altijd in een verlaging van je E-peil! Vraag een luchtdichtheidsmeting aan die 100% betrouwbaar is en geniet van de snelle service van Nepeba uit Genk, in de omgeving van Hasselt.

Waarom een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting laten uitvoeren door ons in Limburg?

Wij staan als erkend EPB-verslaggever ook in voor het controleren van de luchtdichtheid van je woning. Die luchtdichtheid bepaalt voor een groot gedeelte de effectieve warmteverliezen van een woning. Het is dan ook een belangrijke factor in het bepalen van het E-peil van je woning. Als er geen gegevens daaromtrent beschikbaar zijn, gaat de EPB-verslaggever voor het EPC uit van een vrij negatieve standaardwaarde. Je doet er dus goed aan om een ervaren blowerdoortechnieker uit Limburg in te schakelen voor een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting.

Nepeba Blowerdoortest

Een aangepaste luchtdichtheid doet je E-peil dalen met 6 tot 12 punten

Het is dus sterk aangewezen om een blowerdoortest te laten uitvoeren door onze ervaren blowerdoortechnieker uit Limburg. Hij zal het E-peil gemiddeld doen dalen met 6 tot 12 E-punten. Deze verlaging van het E-peil geeft dan weer aanleiding tot een betere EPC-score zodat men aanspraak kan maken op extra subsidies en premies. De verkoop- en verhuurwaarde van de woning zal eveneens stijgen wegens het positievere energieprestatiecertificaat.

Nadelen en gevolgen van een niet-luchtdichte woning

Maar niet alleen daarom laat je het best een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting uitvoeren door onze professionele blowerdoortechnieker uit Limburg. Een gebrekkige luchtdichtheid toont volgens onderzoek aan dat er ongewenste, vervelende tochtverschijnselen kunnen optreden in de woning waarbij je soms tot 15% van de opgewekte warmte verliest, met een aanzienlijk hogere energiefactuur als gevolg. In bepaalde gevallen ontstaan er koudebruggen die in extremis zelfs aanleiding geven tot plaatselijke vorming van condensatie met nefaste schimmelvorming als gevolg. Een gebrekkige luchtdichtheid kan ook de akoestische overdracht van buitengeluiden versterken. Als expert in energiebesparing staan wij voor je klaar met deskundig advies.

Maak meteen een afspraak

Ben je op zoek naar een professionele EPB-verslaggever met jaren ervaring die jou helpt met het verbeteren van de luchtdichtheid van je woning? Dan moet je bij Nepeba zijn! In samenspraak met de bouwheer kan er voorafgaand een controle op eventuele lekken en minpunten op luchtdichtheid uitgevoerd worden. Zo leggen we minpunten bloot waarop de bouwheer anticipeert om, na verbetering of aanpassing, toch een goede score te krijgen. Maak dus meteen een afspraak met ons voor het uitvoeren van een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting door onze blowerdoortechnieker uit Limburg en verlaag zo het E-peil van je woning. Je bereikt ons door te bellen naar +32 499 52 56 18, door een e-mail te sturen naar info@nepeba.be of door het contactformulier in te vullen.