Blowerdoortest in Limburg

Wil je een blowerdoortest laten doen door een blowerdoortechnieker uit Limburg of heb je advies nodig over hoe je jouw E-peil kan verlagen? Een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting, die je door ons bedrijf kunt laten doen, stelt de luchtdichtheid van je woning in regio Limburg vast. Dat resulteert quasi altijd in een verlaging van je E-peil! Laat een luchtdichtheidsmeting doen die 100 % betrouwbaar is en geniet van de snelle service van Nepeba uit Genk.

Op zoek naar een expert?

Waarom een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting laten doen?

Wij staan als erkend EPB-verslaggever ook in voor het controleren van de luchtdichtheid van je woning. Die luchtdichtheid bepaalt voor een groot gedeelte de effectieve warmteverliezen van een gebouw. Het is dan ook een belangrijke factor in het bepalen van het E-peil van je woning. Als er geen gegevens daaromtrent beschikbaar zijn, gaat de EPB-verslaggever voor het EPC uit van een vrij negatieve standaardwaarde. Je doet er dus goed aan om een ervaren blowerdoortechnieker in te schakelen om een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting te laten doen.

Nepeba Blowerdoortest

Een aangepaste luchtdichtheid doet je E-peil dalen met 6 tot 12 punten

Het is dus sterk aangewezen om een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest te laten doen door onze ervaren blowerdoortechnieker. Hij zal het E-peil gemiddeld doen dalen met 6 tot 12 E-punten. Deze verlaging van het E-peil geeft dan weer aanleiding tot een betere EPC-score, zodat men aanspraak kan maken op extra subsidies en premies. De verkoop- en verhuurwaarde van de woning zal eveneens stijgen wegens het positievere energieprestatiecertificaat. Een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest laten doen door onze ervaren blowerdoortechnieker biedt dus tal van voordelen.

Nadelen en gevolgen van een niet-luchtdichte woning

Maar niet alleen daarom kan je het best een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting laten doen door onze professionele blowerdoortechnieker. Een gebrekkige luchtdichtheid toont volgens onderzoek aan dat er ongewenste, vervelende tochtverschijnselen kunnen optreden in de woning. Hierbij verliest je woning soms tot 15 % van de opgewekte warmte, met een aanzienlijk hogere energiefactuur als gevolg. In bepaalde gevallen ontstaan er koudebruggen die in extremis zelfs aanleiding geven tot de plaatselijke vorming van condensatie met nefaste schimmelvorming als gevolg. Een gebrekkige luchtdichtheid kan ook de akoestische overdracht van buitengeluiden versterken. Als energiedeskundige staan wij voor je klaar met deskundig advies. Daarom beschikken wij dan ook over dé beste blowdoortechnieker om jouw blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting te laten doen.

Maak meteen een afspraak voor een luchtdichtheidsmeting

Ben je op zoek naar een professionele EPB-verslaggever met jaren ervaring die jou helpt met het verbeteren van de luchtdichtheid van je woning? Dan moet je bij de blowerdoortechnieker van Nepeba zijn om een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting te laten doen! In samenspraak met de bouwheer kan er voorafgaand een controle op eventuele lekken en minpunten op luchtdichtheid uitgevoerd worden. Zo leggen we minpunten bloot waarop de bouwheer anticipeert om, na verbetering of aanpassing, toch een goede score te krijgen. Maak dus meteen een afspraak met ons voor het laten doen van een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting door onze blowerdoortechnieker en verlaag zo het E-peil van je woning. Je bereikt ons om een blowerdoortest te laten doen of om een asbestattest te laten opstellen. Dat doe je door te bellen naar +32 499 52 56 18, door een e-mail te sturen naar info@nepeba.be of door het contactformulier in te vullen.