Ventilatieverslaggever uit Limburg

Als je op zoek bent naar een deskundige ventilatieverslaggever uit Limburg, zit je goed bij Nepeba uit Genk. Wij zijn naast EPB-verslaggever, ook ventilatieverslaggever. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bouwheren, huizeneigenaren of verbouwers in het energetisch bouwen en verbouwen.

Op zoek naar een expert?

Wij zijn je ideale partner en ventilatieverslaggever uit Limburg

Een perfect geïsoleerd huis moet een goede luchtventilatie hebben en hier kijken wij als ventilatieverslaggever uit Limburg streng op toe. Het inzetten van de Vlaamse regering op het perfect isoleren van woningen om zo energiezuinig mogelijk te wonen, had een donkere keerzijde. In een perfect geïsoleerd huis is er nog nauwelijks verluchting met het gevolg dat de kwaliteit van de lucht binnenshuis vaak vele malen slechter was dan die van buiten. Daarom besliste de Vlaamse regering in 2006 dat bij nieuwbouw en sommige verbouwingen een ventilatieverslaggever moet aangesteld worden. Wij beschikken over de nodige vergunningen om zo’n ventilatieverslag op te stellen en zijn dus je ideale partner.

Slechte ventilatie zorgt voor een ongezond binnenklimaat

In de praktijk bleek dat vele bestaande ventilatiesystemen ondermaats werkten. Dat betekent dus dat er toch nog vervuilde lucht in huizen zat, met als gevolg vochtproblemen en een ongezond binnenklimaat. Sinds 2006 bestaan er dan ook ventilatie-eisen waaraan bouwprojecten moeten voldoen. In Vlaanderen wil men dit oplossen door een verplichte ventilatieverslaggeving van een erkend ventilatieverslaggever én erkend asbestdeskundige, zoals Nepeba uit Limburg.

Wanneer is ventilatieverslaggeving verplicht?

Iedere bouwheer moet een erkende ventilatieverslaggever, zoals ons bedrijf uit Limburg, aanstellen als het gaat om een nieuwbouw of bij een energetisch ingrijpende renovatie waarbij minstens 75% van de muren, de vloer en het dak geïsoleerd wordt en waarbij de verwarmingsketel vervangen wordt. Concreet geldt die verplichting voor bouwaanvragen of meldingen 1 januari 2016. Wel geldt die plicht voorlopig enkel voor residentiële gebouwen zoals woningen en appartementen, en niet voor kantoren.

Wat moet er concreet gebeuren?

Nepeba doet als ventilatieverslaggever uit Limburg de coördinatie van het hele ventilatiegedeelte in de nieuwbouw. Daarnaast informeren wij de bouwheer voor de start van de werken over het te kiezen ventilatiesysteem en de impact die het zal hebben op de ruimtes. Wij stellen een ventilatie- ontwerp-specificatie (VOS) op en er wordt dan een voorontwerp opgesteld. Hierin geef je aan welk ventilatiesysteem je kiest en hoe je dit het best plaatst.

Dat ventilatievoorontwerp (VVO) moet je doorgeven aan de EPB-verslaggever die dit nodig heeft om een startverklaring in te dienen. Maar vermits wij ook een officieel erkend EPB-verslaggever zijn, gaat dat in één moeite door.

Nadat het ventilatiesysteem geïnstalleerd is, controleren wij dit en maken we een rapport op van de gemeten doorstroming onder de deuren dat bij het EPB-certificaat wordt bijgevoegd. Wij zijn dus ook een mechanische ventilatieverslaggever in Limburg.

Vraag advies over ventilatie aan onze specialisten

Ben je op zoek naar een professionele EPB ventilatieverslaggever uit Limburg met jaren ervaring die jou  kan helpen met het verplichte ventilatieverslag? Dan ben je bij Nepeba uit Genk, in de omgeving van Kortrijk, aan het juiste adres! Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor bijvoorbeeld een keuring van stookolietanks? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen, door te bellen naar +32 499 52 56 18 of door een e-mail te sturen naar info@nepeba.be. Wij zijn je graag van dienst.