Asbestattest voor een woning

✓ Onafhankelijke dienstverlening  

✓ Hoogopgeleid en gespecialiseerd

✓ Particulier én zakelijk

Het asbestattest is verplicht wanneer je een woning die gebouwd werd voor 2011, wilt verkopen. Dat attest bevat alle informatie over de hoeveelheid asbest die terug te vinden is in de woning. Het asbest wordt voornamelijk aangetroffen aan het dak, onderdak, de gevelbekleding, vensterbanken, schoorsteenpijpen en afvoerleidingen. Het is dan ook belangrijk om een asbestinventarisatie te laten opstellen door een gecertificeerde asbestdeskundige.

Direct een asbestdeskundige nodig?

Verplicht asbestattest voor de verkoop van je woning

Asbest was een populair bouwmateriaal tot het einde van de jaren ’90, toen nog niet duidelijk was hoe gevaarlijk de stof was. Daarom werd asbest dan ook verboden in België én wordt het verplicht om een asbestattest voor te leggen indien je je woning wilt  verkopen. Dat attest wordt afgeleverd door de OVAM, nadat zij de opgestelde asbestinventarisatie van de asbestdeskundige grondig onderzocht heeft. Hiervoor doe je eenvoudig een beroep op een deskundige van Nepeba uit Genk, in Limburg.

Veiligheid
Nepeba EPC Energieprestatiecertificaat

EPC

Nepeba EPB Enegiedeskundige EPB-verslaggever

EPB

Nepeba Elektrische keuring EPC

Elektrische keuring

Nepeba Blowerdoor Blowerdoortest

Blowerdoortest

Veiligheid middelen

Doe een beroep op onze experten

Zoek je nog een deskundige voor het verkrijgen van een asbestattest voor je woning? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We maken vervolgens een afspraak om de mogelijkheden te bespreken en komen graag bij jou op locatie voor een inspectie. Bel ons op het nummer +32 499 52 56 18, vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info@nepeba.be.